img

"Медилис Ципер" - упатства за употреба. Медилис Ципер - лек за крлежи, комарци и лебарки

 1. Состав
 2. Предности и недостатоци
 3. Упатства за употреба
 4. Безбедносни мерки
 5. Спектар на експозиција
 6. Мите третман
 7. Уништување на грешки и обработка на текстил
 8. Контрола на комарци
 9. Лекот против оси и мравки
 10. Корисни белешки
 11. Состав и производител на Зипер Медилис
 12. Како да се одгледува Медилис сајбер?
 13. Што е инсектицидно средство?
 14. Области на употреба на лекот за постелнина
 15. Како правилно да ги обработувате просториите
 16. Превенција од постелнина
 17. Позитивни точки на употреба
 18. Мислења за лекот
 19. Дезинфекција на штетници

Медилис кипер - модерна инсектицидни подготовки е концентрат на емулзија со 25% од активната супстанција. Дрога жолта боја транспарентен. За употреба, емулзијата мора да се разреди со вода. Достапно во форма на ампули од 1 ml, стаклени ампули од 10 ml и пластични шишиња 50 и 100 ml. Рок на траење е 5 години.

Состав

Составот на производот вклучува емулгатори, парфеми и циперметрин. Активната супстанција е циперметрин, инсектицид на групата пиретироиди. Дејствува со метод на контакт-црево. Појавувајќи се на хитиновата обвивка на бубачката, ципеметрин продира во телото и уништува нервен систем инсект, што доведува до нејзината смрт.

НАПРАВУВААТ НАШИТЕ ЧИТАРИ! Во борбата против постелите, нашите читатели го препорачуваат отпечатениот отпад од штетници. Електромагнетната и ултразвучната технологија се справува со постелнина, лебарки и други инсекти со 100% ефикасност. Апсолутно безбеден, еколошки лек за луѓето и домашните миленици.

И покрај присуството на парфеми, производот остава непријатен мирис.

Предности и недостатоци

Предности: Предности:

 • Преостанатото дејство на лекот е од 1 до 3 месеци;
 • Сончевите зраци немаат ефект;
 • Цената е пониска од аналозите.

Главниот недостаток на лекот е што неговиот ефект може да се ослабне ако грешките веќе развиле отпорност на пиретроиди. Факт е дека циперметринот е прилично честа активна супстанција, затоа, ако веќе се спроведе третман со друг агент, во кој е присутен, а грешките преживеаја, ќе биде потешко да се ослободите од нив со помош на Медилис Ципер.

Упатства за употреба

Работното решение не е наменето за складирање, затоа треба да го разредете производот непосредно пред обработката. Препорачливо е да го исфрлите садот за работниот раствор по обработката. Ако тоа не е можно, ќе биде неопходно да се неутрализира, за ова е неопходно да се третира со раствор на белило или гасена вар во сооднос од 1 кг на 10 литри вода. Контејнерот треба да се остави во овој раствор 12 часа, по што е потребно темелно да се измие неколку пати со вода.

За употреба, неопходно е да се разреди лекот во вода во сооднос од 5 ml на литар вода За употреба, неопходно е да се разреди лекот во вода во сооднос од 5 ml на литар вода. Ако просторијата е малку заразена со грешки - можете да се размножите во помал сооднос, 1-2 ml на литар. Потрошувачката на производот е 50 ml на 1 квадратни метри, без оглед дали третираната површина апсорбира влага. Со мал број на грешки во станот, можете да ги обработувате само нивните живеалишта, во спротивно, треба да ги обработите сите можни површини , пукнатини зад табли за здолништа, детали за кревет, итн.

Не се препорачува обработка на облека и постелнини; подобро е да ги измиете висока температура . И покрај тоа, ако облеката е обработена, неопходно е да се нанесе производ рамномерно на ткаенината, а потоа да се исуши темелно на свеж воздух најмалку 2 часа. Преостанатото дејство на лекот врз облеката е до 14 дена. Миењето или влажното драстично го скратува преостанатото дејство.

НАПРАВУВААТ НАШИТЕ ЧИТАРИ! Да се ​​ослободиме од ВИРУСИ, нашите читатели го препорачуваат отпечатениот отпад од штетници. Уредот се заснова на технологијата на електромагнетни пулси и ултразвучни бранови! Апсолутно безбеден, еколошки лек за луѓето и домашните миленици.

Безбедносни мерки

Алатката не се препорачува за употреба во детски и медицински установи Алатката не се препорачува за употреба во детски и медицински установи.

Сите лица што не учествуваат во преработката мораат без да успеат напушти ја просторијата.

При обработката на лекот, неопходно е да имате лична заштитна опрема - комбинезони изработени од густа ткаенина, респиратор, гумени нараквици. Строго е забрането да се јаде, пие и пуши на местото на преработка. Неопходно е да се изврши обработка со отворени прозорци. На крајот на обработката, просторијата мора да остане без затворање на прозорците најмалку 30 минути (додека не се исуши целосно). По 8-12 часа, можете да ги исчистите контактните површини со раствор од сапун-сода. Сите други површини не се препорачуваат да се отстранат пред целосната смрт на инсектите.

Важно е! Концентратот на емулзија е запалив. Чувајте го подалеку од извори на оган и грејачи.

Лабораториски тестови на антилопа Медилис

Медилис Ципер мириса специфично и изгледа како мрсна суспензија на жолтеникава нијанса, стекнувајќи боја на млеко откако ќе се поврзете со вода. Производителот произведува неколку видови пакувања со различни волумени, што е многу погодно при изборот најдобра опција . На пример:

 • 1 милилитар во ампула и 10 милилитри во пластично шише е погодно во борбата против оси и хорнети;
 • 50 милилитри (или 100) во шише - да уништат грешки;
 • 500 милилитри е погоден за дезинфекција на работи, ракување приградска област ;
 • Потребен е канистер од 5 литри за настани во големи области.

Спектар на експозиција

 • икодови и хемафизалис;
 • , мравка, лебарка, хорнет, комарец;
 • и муви, багели и вошки од дрво.

Меѓу инсектицидни супстанции циперметрин има најмалку токсичност, излачува од телото на природен начин или како резултат на метаболизмот. Како и да е, вреди да се справите со тоа, да се почитувате упатствата и мерките за безбедност. Создаден е лек за домашна употреба.

Мите третман

Исчистете ја областа за разни намени од крлежи се препорачува во текот на нивниот активен живот, пролет-лето. Прво, вреди да се изврши увид во областа за да се идентификуваат местата на застојот на членконоги и да се обележат со светли знаци со цел најуспешно да се изврши работата.

Прво треба да го изберете денот кога мирно суво време најмалку три дена. Би било убаво да знаете какви крлежи ќе бидат уништени за да се задржат потребните пропорции, но дури и ако не го знаете тоа, подобро е да го користите решението со најголема концентрација во работата.

Според упатствата, работната мешавина на Медилис Ципер со вода се состои од 12 милилитри лек на 2 литри течност, со проток на овој волумен на една стотинка. Нема потреба да заштедите со намалување на ефикасноста на процесот. Целото решение мора да се испрска.

Уништување на грешки и обработка на текстил

Решението од постелнините може да биде со различни концентрации, како резултат на степенот на загадување на просторијата Решението од постелнините може да биде со различни концентрации, како резултат на степенот на загадување на просторијата. Во просек, 5 милилитри Медилис Зипера се одгледува на литар, со норма од 50 милилитри на квадратна површина. Не само што можат да се преработат видливи живеалишта на инсекти, туку и засолништа во форма на пукнатини и задни wallsидови на мебел, теписи, недостатоци во декорацијата и други тешко достапни места . Особено скрупулозно нанесете го составот на деталите на креветите и душеците, кои последователно се сушат на сонце. Идеално, ажурирањето на душеците.

На крајот на прскањето, просторијата не се посетува до дванаесет часа, за кое време се емитува. Потоа, сè е измиено и избришано со мешавина од вода со сапун-сода.

Заедничка опција за дезинфекција на нештата и постелнина е миење на висока температура. Сепак, понекогаш дополнително потребно хемиски третман раствор каде што шест милилитри од лекот паѓаат на литар течност. Се прска со рамномерен слој на нештата и се подложува на сушење на сонце. Овој метод ви овозможува да ја одржувате ефективноста на составот до две недели.

Контрола на комарци

Се спроведува во просториите и во парцелите. Лекот е подеднакво добар во уништување на комарци и ларви, згора на тоа, поради циперметрин.

Дози на Medilis Ziper според упатствата се како што следува:

 1. Во природното опкружување: за комарци - 0,4 милилитри за литар, за ларви - 2 милилитри, со нормализирана стапка на проток од два литри раствор за работа на стотина.
 2. Во простории со зголемена влажност спреј 100 милилитри на квадратен простор. Можно е да се третираат wallsидовите и подовите на живеалиштата еднаш во почетокот на летото, проследено со проветрување, бришење на местата на човечки контакт со површини.

Лекот против оси и мравки

За да го уништите гнездото гнездо во дворот, треба да направите раствор од литар вода и 4 милилитри од производот. Работата треба да започне рано наутро или на зајдисонце, вооружена со долго црево за да се создаде далечина. Заштитете се со маска и тесна облека од можни каснувања.

По обработката, гнездото се сече и се пали. За превентивни цели, лекот се распрскува и на покривот, таванот, балконот - места на можно гнездење.

Мравките подготвуваат мешавина од 2 милилитри Медилис Зипер на литар течност. Со него се напои патеки со мравки, врз основа на пресметка од 50 милилитри на квадратен, што обезбедува еден месец отсуство на проблем со последователното повторување на процесот.

Корисни белешки

 1. Зеленчук и овошни култури за време на плодот, не влијаат на лекот.
 2. Местата на детски игри не се справи.
 3. Спреј во заштитна опрема.
 4. Запомнете запаливост на лекот.
 5. Користете го решението веднаш.
 6. Не чувајте го Медилис Ципер со храна и лекови.
 7. Не давајте им на децата.

Усогласеноста со овие правила ќе ја направи употребата на лекот безбедна и ефикасна.

Медилис кипер е квалитетна алатка за борба против грешки, мравки, лебарки и крлежи. Се продава во концентрирана форма, а за обработка ќе ви треба решение. Неопходно е да се подготви раствор на инсекти-акарицидни веднаш пред дезинфекција.

Ако започнете да ја размножувате лекот многу порано, тогаш постои шанса ефективноста да се намали, а старите да летаат, грешки во креветот а лебарките сепак ќе живеат во вашиот стан или на вашата страница.

НАПРАВУВААТ НАШИТЕ ЧИТАРИ! Во борбата против постелите, нашите читатели го препорачуваат отпечатениот отпад од штетници. Електромагнетната и ултразвучната технологија се справува со постелнина, лебарки и други инсекти со 100% ефикасност. Апсолутно безбеден, еколошки лек за луѓето и домашните миленици.

Патем, против секој инсект треба да се подготви индивидуално. На пример, за грешки, потребни ви се 2 ml медилис-цупер на еден литар вода. Промешајте ја подготовката што е можно активна во сад со вода. За прскање и уништување со употреба на атомизери, каде што се истура смесата. Ако ја обработувате куќата според упатствата, можете да се ослободите од дејството на штетниците.

Состав и производител на Зипер Медилис

Упатства за Ziper Medilis за употреба против грешки и лебарки

Постои прашање: како да се користи medilis ziper? Совршена комбинација е 2 мл средства за литар вода. Добиениот раствор се истура во шише со спреј. Веќе од самиот распрскувач, неопходно е да се влијае на оние места каде што акумулациите на инсекти се најзабележителни. Задолжително при аплицирање е усогласеност со безбедносните правила - пред сè, употреба на опрема за лична заштита. Во спротивно, може да постои ризик од труење не само грешки и лебарки, туку и луѓе. Се верува дека во моментот на обработка (почнувајќи од сцената кога се одгледува Ципер Медилис) не треба да има луѓе во просторијата (освен работникот). Според упатствата, подовите, масите, столчињата, рачките на вратите се нужно обработени. Пред обработка, исто така, следете ги упатствата - отворете го прозорецот и спроведете влажно чистење.

Како да се одгледува Медилис сајбер?

Медилис кипер колку?

Цената на едно такво шише е околу 250-300 рубли. Традиционалното шише содржи 50 милилитри - стапката на потрошувачка за еден третман. Постои пакување за шишиња од 500 мл - таков капацитет ќе чини 2000 рубли.

Присуство во куќа, стан или натаму инфекција постелнините не се само непријатни, туку и соседство опасно за здравјето на луѓето. Народни или застарени технологии и методи за контрола на овие инсекти не секогаш даваат посакуван резултат. Средствата „Медилис-кипер“ ќе помогнат брзо да се ослободат не само од грешките, туку и од другите членконоги, меѓу кои се чести „гости“ на станбени и индустриски простории се лебарки, оси и болви.

Ако пред неколку години инвазијата на постелнини стана непријатен настан и катастрофа за луѓето кои живеат во нивните избрани простории, денес овој кошмар може лесно и брзо да се елиминира со употреба на изумот на научниците од нашата земја. „Медилис-кипер“ еднаш засекогаш ќе им го затвори патот до куќата и ќе го наполнат со удобност и одлично расположение.

Што е инсектицидно средство?

Лек за контрола на грешки наречен Medilis Cyper е невидлива, чиста течност со мала нијанса на жолта боја. Состав: главна активна состојка е циперметрин, не повеќе од 50% од вкупниот волумен, дополнителни - емулгатори и парфеми. Мирисот е сè уште многу чуден, непријатен. Важно е! Супстанцијата е токсична, производителите ја претставуваат со умерен степен на опасност, затоа треба да се посвети посебно внимание на заштита на малите деца и домашни миленици од директни контакти. Образец за ослободување - шишиња или лименки. Волумени: од 50 ml до 2-3 литри.

Области на употреба на лекот за постелнина


Области на употреба на лекот за постелнина

Средства против инсекти, особено грешки, Медилис-Ципер има широк спектар на апликации. Во борбата против невидливите штетници, таа е ефикасна на различни места. Интересно и погодно е што Медилис-Ципер, чија примена е тестирана од многу корисници, се справува подеднакво со својата главна задача и во затворен простор и во на отворено . Тоа е причината зошто е многу популарна кај градинарите и луѓето што живеат внатре село или во близина на шуми. Алатката има нервно-паралитички ефект врз грешките, прво имобилизирајќи ги, а потоа доведува до смрт на инсектот.

Важно е да се запамети дека Медилис-Ципер, упатствата за употреба, вклучени во породувањето, има минимално влијание врз луѓето и животните, односно топлокрвните животни. Несакани ефекти , како што се главоболка, гадење и вртоглавица, може да се избегне целосно ако строго се придржувате до препораките и претпазливостите.

Како правилно да ги обработувате просториите

Поместете го мебелот подалеку од аглите;

Заштитете храна и храна за домашни миленици.

Специфичен мирис ќе остане во просторијата најмалку еден ден, но може да трае и до 3 дена, па затоа е најдобро да се отвори прозорец во спалната соба за да не доживеете главоболка.


Не треба да се заборави дека производителите ја произведуваат оваа дрога во форма на концентрат. Соодветно на тоа, пред да го користите за наменетата цел, неопходно е да се подготви воден раствор. Се прави според упатствата, во пропорциите пропишани таму, минималното време на мешање е 5-7 минути. Количината на инсектицид зависи од степенот на инфекција на просторијата со грешки.

Превенција од постелнина

Превенција од постелнина

Подготовката Медилис-Ципер, упатството на кое се наведува дека може да се користи и за да се спречи појава на грешки, ви овозможува да подложите облека на обработка. За ова е подобро да се користи метод за наводнување. Карактеристики на постапката: препорачливо е да се спроведе сличен настан во зграда од не-станбен тип, во која има систем за вентилација . Производот е рамномерно нанесен на облека, додека растојанието до него треба да биде околу 20-50 см. Секоја страна се распрскува одделно. После тоа, потребно е да се исуши добро, по можност на улица, најмалку 2-2,5 часа, за да се ослободиме од

Позитивни точки на употреба

При изборот на дрога, многумина внимаваат на какви предности може да се добијат дополнително, освен главната цел - да се ослободите од грешки во креветот. Средствата „Медилис-кипер“, прегледи за кои се претежно позитивни, ќе обезбедат:

Долготраен ефект - до 3 месеци гарантира дека нема да се појават грешки;

Економичноста - на обичен стан во 55 м2 е доволно само 1 шише;

По обработката, не го расипува капакот, вклучително и тапацир на тапациран мебел.


По обработката, не го расипува капакот, вклучително и тапацир на тапациран мебел

Треба да се запомни дека подготвеното решение работи 8 часа, односно е потребно толку многу време за целосна дезинсекција. Честопати, третманот не се препорачува, бидејќи грешките се навикнуваат на лекот. Несомнено, за оние кои сакаат да добијат 2-во-1 производ, оваа дрога ќе биде вистинско откритие. Купувањето е исто така многу лесно. Денес, слични производи се продаваат и во аптеките и во специјализираните градинарски центри или продавници за хардвер. Проблеми со стекнувањето не треба да бидат. Што се однесува до цените на производите, зависи од обемот на концентрат. Во просек, едно лице кое сака да се бори против грешки во креветот, треба да има сума од 1 илјади рубли.

Мислења за лекот

Асистент во борбата против постелнината „Медилис-кипер“, упатствата за употреба кои се јасни и едноставни, заработил бројни позитивни критики . На многу начини, ентузијастичките мислења се поврзани со ефективноста и долгото траење на алатката. Денес, Медилис Сајпер од креветчиња во кревет (главно позитивни прегледи за тоа) е главниот извор на борба против овие непријатни соседи.


Така, оваа дрога стана вистински животен век за сите луѓе, без оглед на тоа дали живеат во приватна сопственост или зграда на стан . Навременото прскање на просториите ќе ви овозможи никогаш да не делите куќиште со грешки и слични суштества.

Медилис Ципер е агент за широко дејство на инсектицидни агенси. Лекот и домашно производство. Цена од 50 ml од 230 рубли. Но, да, да се купи Алаткат е многу проблеми. Не се продава широко. Нарачката се врши преку Интернет.


Нарачката се врши преку Интернет

Дезинфекција на штетници

 • Решението за комарци е подготвено според упатствата.
 • Облеката се носи надвор.
 • Конзервата за прскање или пиштолот за прскање се држи испружени. Обработката се изведува на растојание од 20 см до површината.
 • Останува облеката за прочистување и сушење на свеж воздух. Само тогаш може да се користи.
 • Забрането е да се обработува облека со медицин Зипер комарец отвратителен директно на некоја личност.
 • Третман против комарци со лекот може да се спроведе и во самиот шатор или во летната куќа. Не само облека. Препорачливо е да се грижите за тоа однапред. Така што пред да поминат барем 2 часа, а производот се истроши.

Контрола на штетници


Контрола на штетници

Што е инсектицидно средство?
Како да се одгледува Медилис сајбер?
Медилис кипер колку?
Што е инсектицидно средство?
Популярные новости
Шумоизолируем стены и перекрытия потолка в каркасном доме
Комфортная атмосфера личного пространства деревянного дома во многом зависит от качественной звукоизоляции. Несмотря на то, что дерево хороший проводник шума, каркасный дом достаточно тихий. Это обусловлено
Звукоизоляция квартиры своими руками: как сделать шумоизоляцию стен, пола и потолка
Многих жителей многоквартирных домов волнует вопрос шумных соседей. Особенно остро стоит этот вопрос для жителей панельных домов, где стены тонкие и хорошо пропускают звук. Сегодня мы расскажем, как делается
Звукоизоляция пола в деревянном доме своими руками — пошаговые инструкции! — Своими руками
Старые деревянные дома сейчас уже редкость, но мода на здоровый образ жизни и экологию привела к тому, что этот тип жилья стал востребованным. Дачи и загородные дома часто строятся из дерева, и их владельцам
Звукоизоляция пола в деревянном доме
Старые деревянные дома сейчас уже редкость, но мода на здоровый образ жизни и экологию привела к тому, что этот тип жилья стал востребованным. Дачи и загородные дома часто строятся из дерева, и их владельцам
Межэтажное утепление и звукоизоляцияв деревянном доме: выбор материала и технология работ
Содержание статьи: Чердачное перекрытие частного дома из дерева должно обладать хорошими теплоизоляционными и звукоизолирующими характеристиками. Если коттедж одноэтажный, то добиться этого достаточно
Звукоизоляция стен своими руками от соседей в квартире, в деревянном доме и пр, материалы, видео
Звук оказывает заметное влияние на нашу психику, эмоциональное и физическое состояние. Если в работе, отдыхе или на досуге вас сопровождает даже незначительный шум, это приводит к стрессу, снижению остроты
Шумоизоляция
огда о жилом доме говорят как об элитном объекте, подразумевается, что его потребительские свойства по основным критериям, характерным для жилого здания, существенно выше аналогичных параметров типового
Самый лучший материал для шумоизоляции стен
Практически каждый человек после проведенной за стенами фасада с панелями под дерево бессонной ночи задается вопросом, насколько качественна в его доме шумоизоляция стен, является ли предлагаемые в настоящее
Звукоизоляция стен в деревянном доме что лучше
Надежная шумоизоляция стен в деревянном доме должна монтироваться в процессе основного строительства. Материалы, значительно снижающие уровень проникающего шума, очень часто используются и как утеплитель
Звукоизоляция квартиры в панельном доме
Те, кто живет в панельном доме, каждый день сталкивается с плохой шумоизоляцией своей квартиры, то соседи громко гуляют, то кто-то на 5 этаже дрелью работает. И у всех появляется желание – сделать звукоизоляцию
Все новости