img

Како брзо да се изгради куќа со свои раце?

 1. Пред-фабрикуван куќа проект
 2. Фондацијата за рамка куќа
 3. Куќа со кат
 4. Ѕидовите на рамката куќа
 5. Кровна Prefab Канада куќа
 6. Домашна декорација
рамка куќа дизајн

Канадските куќи се топли и удобни куќи, кои по многу ниска цена се одлични за постојано живеење. Поради фактот дека програмерите постојано ги подобруваат користените градежни технологии, канадските куќи практично немаат недостатоци, и што е најважно, таква куќа може да се изгради многу брзо.

Меѓу најзначајните предности на претходно изградената конструкција треба да се забележи и собранието, кое, поради својата едноставност и удобност, е достапно дури и за почетници. Дизајнот на канадската куќа се состои од рамка наредена со дрвени CIP панели, што обезбедува дополнителни заштеди при изградбата на едноставна и лесна основа.

Покрај тоа, невозможно е да не се зборува за квалитети како што се: издржливоста на конструкцијата, одличните звучни и топлинска изолација, сигурноста и издржливоста, голема брзина на инсталација, точноста на зглобовите и леснотијата на склопување, ниски трошоци и одлични можности за завршна обработка.

завршна шема и затоплување рамка монтажни куќа

Технологијата за градење на фабрикувани куќи од CIP панели Можете да изградите куќи од CIP панели дури и во зимската сезона. Благодарение на подготовката на потребните решенија, како и отсуството на процеси на замрзнување на материјалот, изградбата на куќиштето се одвива брзо и без тешкотии.

проект на префабрикувана куќа на мршојадци панели

Од CIP панелите можете да изградите еднокатни куќи со мансарда, како и две и три приказни. Конструкциите, во изградбата на кои се користат панели Ecopan, ќе чинат приближно 6.500 p / m2, за еден сет за самостојно склопување. Кога купувате кутија дома, која ќе биде на темелите на шрафови, ќе биде водена од стапките од 12.000 p / m2.

Канадската куќа на фонтана со врата, прозорци и кровот на ондулин ќе чини околу 14.500 п / м2. Доколку инженерските системи се изведуваат во живеалиште, трошоците ќе се зголемат на 19.000 рубли за 1 квадратен метар. Целосно завршената конструкција (клуч на рака) чини околу 23 000 r / m2.

На изградбата на рамка куќа трае околу 1-2 месеци, додека за готовиот дизајн не се бара дополнително време за намалување. Можете да гледате повеќе за ова видео.

Можете да ја изградите структурата со свои раце, но само професионални специјалисти треба да развијат рамковни проекти. Ако сакате, можете да го користите готов проект, ако сте целосно задоволни од неговото планирање.

Ако сакате самостојно да се вклучите во дизајнирање прашања, тогаш ви се потребни посебни компјутерски програми за работа. Најпопуларните меѓу нив се Floor Plan 3D, ArchiCAD, ArCon, Google SketchUp, AutodeskAutoCad. Развојот на проектната куќа треба да се спроведе земајќи ги предвид потребите на сите членови на семејството, бидејќи обнова во иднина може да биде многу скапо.

Пред-фабрикуван куќа проект

Проектот на еднокатна рамковна куќа несомнено може да се класифицира како економски и во исто време удобно живеалиште со рационален распоред и сите потребни објекти.

проект на фабрикувана еднокатна рамка

Стандардните соби во секоја станбена зграда се дневна соба, влезната сала, две спални, бања, кујна и трпезарија. Ако сакате, можете да земете една од просториите под традиционалниот елемент на финскиот рамковен дом - сауна.

Куќиштето со овој изглед е идеално за мали области. Алатки и материјали за изградба на куќа користејќи канадска технологија. Пред да започнете со изградба на куќа, треба да ги подготвите сите материјали и алатки потребни во такви случаи.

Алатки и материјали за изградба на куќа користејќи канадска технологија. Пред да започнете со изградба на куќа, треба да ги подготвите сите материјали и алатки потребни во такви случаи.

Алатки:

 • Длето;
 • Извлекувач на нокти;
 • Одвртувачи;
 • Сложувалка;
 • Вежба со вежби;
 • Чекани;
 • Пад и ниво;
 • Ресни;
 • Електрична рамнина;
 • Градежен молив или креда;
 • Скали и скелиња;
 • Кружна пила за дрво.

Градежни материјали:

 • Челик засилување;
 • Одбори за потпорни ѕидови (5x15x400);
 • Материјали за водонепропустливост;
 • Филм за заштита од ветер;
 • Метални покриви;
 • OSB плочи со дебелина од 22 mm;
 • Бетон за основата;
 • Одбор за внатрешни партиции (5x10x400);
 • Драјв за внатрешни ѕидови;
 • Материјали за надворешно сврзување на ѕидови;
 • Бор бор за рамката на подови (5x2x400);
 • Комуникации;
 • Затоплување материјали.

Фондацијата за рамка куќа

За да се обезбеди поголема сигурност и стабилност на конструкцијата, се препорачува изградба на бетонска основа. За време на извршувањето на работата, треба однапред да се грижите за вршење висококвалитетна хидроизолација на употребениот материјал.

Поради малата тежина на дизајнираната рамка куќа дизајн, почвата не се намалува под основа, како по правило. Како база е совршен столб основа на азбест цевки (види слика). Во почвените слоеви приближно секои 80 см. Потребно е да се направат дупки со длабочина на метар и дијаметар од 20 см. Во нив се поставуваат цевки чија височина достигнува 1,4 метри. Секоја од цевките треба внимателно да се наполни со земја, која потоа се собира. Тогаш бетонот се влива во внатрешноста на цевките.

Овој столб основа на цевки е совршен за рамка куќа

Куќа со кат

При подигнување на подот, првите плочки се поставуваат (на пример, бар со пресек од 5x20 см), што овозможува да се одреди локацијата на идните простории. Со цел да се спречи гниењето од дрво, дрвените елементи се третираат со антисептик. За да ги заштити одборите од контакт со влага од темелите, под нив е затворен слој материјал за покривање.

Геометријата на вашиот иден дом директно зависи од точноста со која одборите ќе бидат поставени на темелите, па не заборавајте да проверите дали нивната позиција е на ниво. Максимално дозволеното отстапување од хоризонталата во аглите е околу 10 мм. Одборите се прицврстени за основата со помош на прицврстувачки завртки, растојанието меѓу кое не надминува два метра.

Во куќите кои користат финска технологија, подот е направен од ист тип дрво што се користел при изградбата на ѕидови. Во производството на база на подот обично се користи необрезан одбор, кој има ниска цена. Потоа, логовите се поставени на подот, каде што ќе се појават дополнителни поправки на подните плочи. Во слободниот простор помеѓу заостанатите ставете соодветна изолација (на пример, пена или минерална волна).

Подовата покривка е изработена од цврсти и чисти плочки од 5x15 см, кои се прикован на логови и се запечатени со загради.

шема за поставување дрвени подни плочки

Ѕидовите на рамката куќа

Пред да започнете со монтажа на ѕидовите, мора внимателно да се осигурате дека подот има мазна и рамна површина. Во спротивно, постојните неправилности може да предизвикаат нарушувања, кои се многу тешко да се елиминираат. Ако сè е во ред, тогаш можете да започнете да ја соберете рамката.

Пред сè, долните ремени се конструирани од жлебни решетки. Растојанието помеѓу жлебовите треба да биде околу 50 см. За да ги поврзете рабовите на шините, употребувајте директни жлебови или со косење.

Потоа треба да измерите и да ги исчистите неколку одбори, чија висина зависи од висината на ѕидовите на идната куќа. Во повеќето случаи висината на таванот е околу 2,7 метри. Оваа бројка се смета за најоптимална, бидејќи просториите со ниски тавани предизвикуваат психолошки непријатности кај жителите, а просториите со високи тавани се многу тешки за греење.

распоред на ѕидовите на рамковната куќа

Прво на сите е неопходно да се стават челични иглички (спојни) во оние места каде што ќе има рамки. Под овие пинови на крајот од плочите се дупчат дупки. Склопот на рамката започнува со поставување на аголни вертикални шипки.

По ова, баровите треба да бидат вметнати во спојниците и обезбедени со привремени загради. Останатите средни шипки се поставени на ист начин.

рамка врвот намали

Потоа, кога е завршена инсталацијата на вертикалните решетки, може да се продолжи со изградбата на горната рамка, која ќе бара истите шипки со жлебови, како и во претходната работа. Внимателно проверете дали жлебовите на горните и долните ремени се распоредени во идентичен редослед еден до друг, во спротивно, појавата на нарушувања ќе биде неизбежна.

За прицврстување на горната рамка користете ноктите чија должина треба да им овозможи слободно да влезат на крајот на вертикалните шипки на растојание не помало од 10 см. По завршувањето на изградбата на рамката, привремените протези се отстрануваат и се заменуваат со трајни.

Присуството на стеговите ви овозможува делумно да го елиминирате оптоварувањето од кабелските врски, дополнително давајќи ја рамката добра сила.

По ова, се поставени греди направени од 5x15 дрва. Тие треба да бидат поставени така што ќе одговараат на локацијата на исправите, а растојанието меѓу нив не надминува 50 см. Во внатрешноста на куќната конструкција се врши инсталирање на потпорници, поддршка на греди и означување на местата на идните внатрешни прегради.

Кровна Prefab Канада куќа

При уредување на покривот, користете скејтери од 5х15 дрво, чии рабови треба внимателно да се спојат со краен спој (со агол од околу 50 степени) и да се срушат со ноктите. Зајакнувањето на дизајнот се врши со употреба на хоризонтална плоча. Рафтерите се собираат на земја, а потоа ги фиксираат на рамката со хаки и нокти од 200 мм.

кровна структура на рамка куќа

Потоа, плочките за плакари се прицврстени на скафтите, приближно на секои 10 см. Овие плочки треба да се протегаат околу 20 см од надворешните рафтери. Потоа материјалот за покривање се става на гајба и материјалот за покривање е навртуван.

Домашна декорација

По изградбата на рамката е подготвена, потребно е да се обложи OSB и да се намали со clapboard или обвивка. Веднаш по ова доаѓа редот на инсталацијата на врати и прозорци. Однатре, ѕидовите се изолирани со минерална волна или пена, на врвот на која се изведува инсталацијата на drywall. Тогаш се вршат сите потребни комуникации и електрична енергија.

Видете исто така:
 • Отворена кујна
 • Како да ги красат куќа со свои раце?
 • Како да растете мазна и убава тревник?
 • Предностите на професионалното одржување на клима уредите
 • Земја приказна на вашиот сајт
 • Како да купите имот во Турција?
 • Како да растете мазна и убава тревник?
  Популярные новости
  Шумоизолируем стены и перекрытия потолка в каркасном доме
  Комфортная атмосфера личного пространства деревянного дома во многом зависит от качественной звукоизоляции. Несмотря на то, что дерево хороший проводник шума, каркасный дом достаточно тихий. Это обусловлено
  Звукоизоляция квартиры своими руками: как сделать шумоизоляцию стен, пола и потолка
  Многих жителей многоквартирных домов волнует вопрос шумных соседей. Особенно остро стоит этот вопрос для жителей панельных домов, где стены тонкие и хорошо пропускают звук. Сегодня мы расскажем, как делается
  Звукоизоляция пола в деревянном доме своими руками — пошаговые инструкции! — Своими руками
  Старые деревянные дома сейчас уже редкость, но мода на здоровый образ жизни и экологию привела к тому, что этот тип жилья стал востребованным. Дачи и загородные дома часто строятся из дерева, и их владельцам
  Звукоизоляция пола в деревянном доме
  Старые деревянные дома сейчас уже редкость, но мода на здоровый образ жизни и экологию привела к тому, что этот тип жилья стал востребованным. Дачи и загородные дома часто строятся из дерева, и их владельцам
  Межэтажное утепление и звукоизоляцияв деревянном доме: выбор материала и технология работ
  Содержание статьи: Чердачное перекрытие частного дома из дерева должно обладать хорошими теплоизоляционными и звукоизолирующими характеристиками. Если коттедж одноэтажный, то добиться этого достаточно
  Звукоизоляция стен своими руками от соседей в квартире, в деревянном доме и пр, материалы, видео
  Звук оказывает заметное влияние на нашу психику, эмоциональное и физическое состояние. Если в работе, отдыхе или на досуге вас сопровождает даже незначительный шум, это приводит к стрессу, снижению остроты
  Шумоизоляция
  огда о жилом доме говорят как об элитном объекте, подразумевается, что его потребительские свойства по основным критериям, характерным для жилого здания, существенно выше аналогичных параметров типового
  Самый лучший материал для шумоизоляции стен
  Практически каждый человек после проведенной за стенами фасада с панелями под дерево бессонной ночи задается вопросом, насколько качественна в его доме шумоизоляция стен, является ли предлагаемые в настоящее
  Звукоизоляция стен в деревянном доме что лучше
  Надежная шумоизоляция стен в деревянном доме должна монтироваться в процессе основного строительства. Материалы, значительно снижающие уровень проникающего шума, очень часто используются и как утеплитель
  Звукоизоляция квартиры в панельном доме
  Те, кто живет в панельном доме, каждый день сталкивается с плохой шумоизоляцией своей квартиры, то соседи громко гуляют, то кто-то на 5 этаже дрелью работает. И у всех появляется желание – сделать звукоизоляцию
  Все новости